ترید چیست؟ تریدر کیست؟

پیش از پاسخ به سوال تریدر کیست بهتر است ابتدا مفهوم ترید در بازارهای مالی را بررسی کنیم. «ترید» (Trade) به معنی خرید و فروش است. انسان‌ها از گذشته‌های بسیار دور برای این‌که بتوانند دارایی‌های مورد نیاز خود را بخرند و از طرفی دارایی‌های مازاد خود را به دیگران بفروشند، بازار‌های مختلفی ایجاد کرده‌اند. در طی زمان و با گسترش حوزه مالی و اقتصاد، بازارهای جدیدی با عنوان بازارهای مالی ایجاد شدند که در آن‌ها به جای این‌که به طور مستقیم کالا معامله شود، اوراق و اسناد که ارزش مالی دارند، معامله می‌شود.

بنابراین، ترید در بازارهای مالی به معنی خرید و فروش اوراق مختلف به منظور کسب سود است. اگرچه ماهیت ایجاد بازارهای مالی تامین سرمایه برای بخش تولید است ولی در عمل، معامله‌گران با این اصل کاری ندارند و به دنبال کسب سود از تغییرات قیمت اوراق هستند. در هر بازار مالی، ابزارهای مالی متفاوتی برای ترید وجود دارد. به عنوان مثال در بازار بورس، سهام شرکت‌های سهام عام معامله می‌شود در حالی که در بازار فارکس، پول کشورهای مختلف مورد معامله قرار می‌گیرد.

تقسیم‌بندی ترید

ترید را می‌توان از جنبه‌های مختلف مورد بررسی قرار داد. مدت زمانی که طول می‌کشد تا یک معامله‌گر وارد یک معامله شده و با کسب سود یا ضرر از آن خارج شود، ترید را به چند دسته ترید «روزانه»، «اسکالپ«، «ترید روند»، «ترید موقعیت« و «سوینگ ترید» تقسیم می‌کند. در هر کدام از این دسته‌ها مدل نگرش افراد به نمودار و نحوه تحلیل با دیگری متفاوت است.

نوع دیگر تقسیم‌بندی ترید، مربوط به مدل خرید و فروش است. معاملات «اسپات» (Spot) یکی از انواع ترید است که در آن، کاربر خود دارایی را می‌خرد و صاحب آن می‌شود. ترید اسپات معمولا شامل اهرم نیست و در صورتی که اهرم دار باشد به آن «مارجین» (Margin) گفته می‌شود. در مارجین ترید نیز معامله‌گران اصل دارایی را خرید و فروش می‌کنند ولی مقداری از پول لازم برای خرید را از صرافی‌ها قرض می‌گیرند. در این حالت آن‌ها قادر به انجام معاملات بیش از مقدار دارایی خود هستند که با ریسک‌ها و مزایایی همراه است.

نوع دیگری از ترید بر پایه مشتقات انجام می‌شود که به دو دسته ترید «آتی» (Futures) و ترید «اختیار» (Option) تقسیم می‌شود. منظور از مشتقات، قراردادهایی هستند که ارزش خود را از دارایی‌های دیگر اخذ می‌کنند. در ترید آتی، معامله‌گر مالک هیچ نوع دارایی و کالایی نیست و تنها اسنادی را معامله می‌کند که قیمت آن‌ها وابسته به دارایی‌های اصلی است. در صورتی که معامله این سند تاریخ انقضا داشته باشد به آن «فیوچرز» گفته می‌شود در غیر اینصورت، نام آن ترید «پرپچوال» (Perpetual) است.

ترید اختیار قراردادی است که طی آن، خریدار اختیار خرید یا فروش یک دارایی خاص را خریداری می‌کند. بنابراین، اگرچه تا زمان انقضا قرارداد، دارایی‌ها مال خریدار نیست اما با رسیدن به زمان مورد نظر، خریدار می‌تواند با داشتن قرارداد اختیار، به خرید یا فروش دارایی اقدام کند.

هر کدام از انواع ترید بحث شده در این بخش نکات ریز و مهمی دارند که یادگیری آن‌ها می‌تواند در تبدیل شدن به یک تریدر موفق به شما کمک کند. به منظور کسب اطلاعات بیشتر در این حوزه، مطالعه مطلب زیر پیشنهاد می‌شود.

تریدر کیست ؟

پس از آشنایی با ترید، نوبت به بررسی سوال تریدر کیست رسیده است. تریدر به کسی گفته می‌شود در بازارهای مختلف از خرید و فروش ابزارهای آن بازار به کسب سود می‌پردازد. در مدل قدیمی اقتصاد، تریدر همان تاجر است اما در بازارهای مالی، تریدر فردی است که با استفاده از سرمایه خود یا سرمایه دیگران اقدام به خرید و فروش ابزارهای مالی می‌کند. نوسان قیمت این ابزارها باعث می شود تریدر بتواند سود کسب کند.

از این منظر، در پاسخ به سوال تریدر کیست می‌توان گفت تریدر همان سرمایه‌گذار است اما تفاوت‌های عمده‌ای بین این دو دسته از فعالان در بازارهای مالی وجود دارد. سرمایه‌گذاران معمولا دید بلند مدتی به بازارها دارند و توجهی به نوسانات کوتاه مدتی ندارند. برای سرمایه‌گذاران تنها جنبه مالی مطرح نیست و ممکن است آن‌ها به دنبال کسب قدرت در یک شرکت باشند. در مورد تریدرها این قضیه متفاوت است.

تریدر کسی است که با تحلیل شرایط بازار اقدام به خرید دارایی می‌کند و در طی زمان معینی از چند دقیقه گرفته تا چند ماه آن را به فروش رسانده و سود کسب می‌کند. در واقع تریدر به دنبال نقش‌آفرینی در فرآیند مدیریتی شرکت نیست. کار تریدر این است که با انجام تحلیل، سهام و سایر ابزارهای مالی را در بهترین شرایط از منظر رشد پیدا کرده و خریداری کند. سپس، با گذشت زمان و افزایش یافتن قیمت دارایی در حد مورد انتظار تریدر، او سهام خریداری شده را به فروش رسانده و کسب سود می‌کند.

تکنیک‌های مدیریت ترید و کنترل ریسک، تریدر تازه‌کار را به تریدر حرفه‌ای تبدیل می‌کند.

5 3 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
7 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
نگار فریدونی
نگار فریدونی
1 سال قبل

با سلام ممنون از سایت خوبتون . چطور میشه با پشتیبانی و مسئول سایت ارتباط برقرار کرد

امید
امید
1 سال قبل

سلام .مرسی که با ما همراه هستین . از طریق تلگرام و واتساپ ، سروش و اینستاگرام می توانید با پشتیبانی 24 گروه در ارتباط باشیر و همچنین در صفحه ارتباط باما لینک صفحات اجتماعی گروه وجود دارد. موفق و پیروز باشید.

نیلوفر محمدی
نیلوفر محمدی
1 سال قبل

بسیار عالی چطور میتونیم از ربات ها استفاده کنیم

امید
امید
1 سال قبل

وارد صفحه ربات ها بشین و توع ربات مورد نظر تون رو انتخاب کنید و ویدیو معرفی محصول ملاحظه بفرمایید .

علی زاهدی
علی زاهدی
1 سال قبل

باسلام ممنون از گروه خوبتون مخصوصا ربات ها که باعث سوددهی ما شده

parasto mokhtari
parasto mokhtari
11 ماه قبل

بسیار آموزنده

تماس با ما :

پست های بیشتر

عوامل موثر بر بازار فارکس

بازار فارکس را می توان بازار ارزها دانست. دولت ها و بانک های مرکزی زیادی بر این بازار متمرکز هستند. افزایش یا کاهش اندک در نرخ 

7
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x